هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هوشمند ساختمان بسازید!

 

منظور از هوشمند سازی سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی است که برای مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت‌های مهم در ساختمان نصب می‌شوند. وظیفه این سیستم، پایش مداوم بخش‌های مختلف ساختمان و اعمال فرمان‌های مختلف به آن‌هاست به نحوی که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و در شرایط بهینه و با کاهش مصارف ناخواسته و تخصیص منابع انرژی باشد.

در واقع این سیستم بر کلیه فعالیت‌ها اعم از باز و بسته شدن درها، ورود و خروج افراد، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های تهویه مطبوع پنجره و پرده اتاق‌ها و سیستم صوتی و تصویری و غیره نظارت دارد.

در نام دیگر این سیستمBMS یا Building management system به معنی هوشمند سازی ساختمان و یا مدیریت هوشمند ساختمان نیز گفت می شود.

 

مزیت های هوشمند سازی ساختمان

 

  • کاهش چشمگیر هزینه‌های مربوط به نگهداری و بهینه‌سازی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی

استفاده از سیستم هوشمند ساختمان به‌طور متوسط ۲۰ درصد از مصرف انرژی و هزینه‌های جاری ساختمان را کم می‌کند.

  • امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC و یا اینترنت

با توجه به یکپارچه‌سازی ساختمان، تمام تجهیزات به‌صورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می‌رود.

  • استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آن‌ها

این سیستم علاوه بر کاهش مصرف انرژی با خاموش نمودن و کنترل آن‌ها موجب کاهش استهلاک و افزایش طول عمر دستگاه‌ها و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

  • افزایش ایمنی

در شرایط بحرانی با ارسال سریع و به موقع اعلام خطر می‌توان از حوادث و کاهش اثرات آن جلوگیری کرد و به طور خودکار پیام اضطراری را برای بخش‌ها و اتاق‌های خانه ارسال کرد. کنترل درب ورودی و اتصال آن به دوربین‌های مدار بسته و دستگاه‌های ثبت ورود می‌تواند ایمنی سیستم را به‌طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد.

  • ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه‌ریزی زمانی عملکرد
  • ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
  • عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
  • امکان گرفتن گزارش‌های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آن‌ها به منظور بهینه‌سازی مصرف و عملکرد

هوشمند سازی ساختمان شمال چه مواردی می شود ؟

 

 

 

  • کنترل روشنایی

کنترل روشنایی شامل روشن و خاموش نمودن خودکار لامپ‌ها، تنظیم سطح نور، کاهش یا افزایش و همچنین تعیین و مشاهده وضعیت و امکان روشن و خاموش نمودن آن‌ها از راه دور و بیرون ساختمان است.

  • کنترل وسایل الکتریکی

در خانه هوشمند امکان اطلاع یافتن از وضعیت کلیه وسایل الکتریکی ساختمان و کنترل آن‌ها وجود دارد.

  • کنترل هوشمند درب و کرکره

به وسیله سیستم BMS می‌توان در، پنجره، پرده، سایبان و غیره را کنترل و فرمان‌های لازم را در این خصوص صادر کرد.

  • کنترل هوشمند دزدگیر و اعلام حریق

سنسورهای نصب شده در سیستم هوشمند سازی ساختمان نقش نگهبانان خانه را بازی می‌کنند. اگر هر یک از درها یا پنجره‌هایی که سنسور در آن‌ها تعبیه شده‌اند باز شود یا فعالیتی توسط سنسورهای حرکتی نصب شده تشخیص داده شود یا اگر کدهای غلط به سیستم‌های کارتی یا کدی وارد شود، سیستم تمامی این موارد را به منزله ورود افراد غیرمجاز به منزل تشخیص داده و ضمن پخش آژیر، موضوع را از طریق خط تلفن متصل به سیستم و یا از طریق ارسال SMS گزارش می‌کند.

ورود و خروج پرسنل، دوربین مدار بسته و نشتی آب و آب گرفتگی و حفاظت از برق گرفتگی را می‌توان از طریق سیستم هوشمند سازی ساختمان کنترل کرد.

سیستم اعلام حریق خانه هوشمند می‌تواند در هنگام بروز حادثه علاوه بر اعلام هشدار، روشنایی و تهویه راهروها و مسیر‌های خروج امن را فعال کند. همچنین با بستن خودکار شیر اصلی گاز و قطع آب، به‌طور هم‌زمان از طریق خط تلفن متصل به سیستم هوشمند با مراکز امدادرسانی مثل آتش‌نشانی، اورژانس و پلیس تماس گرفته و ضمن اعلام وقوع آتش‌سوزی آدرس ساختمان را هم به آن‌ها اطلاع دهد.

  • کنترل تردد و سیستم آیفون تصویری

در ساختمان‌های مسکونی با سیستم هوشمند سازی ساختمان امکان دریافت تصویر مراجعه‌کننده بر روی نمایشگر و در صورت عدم حضور، ثبت تصویر به همراه زمان مراجعه وجود دارد و حتی در صورت وجود اینترنت می‌توان از راه دور با مهمان ارتباط برقرار کرد.

  • کنترل هوشمند آبیاری فضای سبز و ویلا

با سیستم هوشمند سازی ساختمان آبیاری گیاهان موجود در حیاط و یا داخل ساختمان به‌طور خودکار طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام می‌شود.

***

در مقاله های بعدی روش های هوشمند سازی، تجهیزات مورد نیاز و هزینه هوشمند سازی را بررسی خواهیم کرد .

همراه ما باشید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

سایر نوشته های بلاگ