سازه هایی که برپایه معماری پایدار ساخته شدن

ساختمان های پایدار در جهان دارای اهدافی هستند که از جمله آن می توان مطابقت با محیط، جلوگیری از آلودگی هوا و بهره برداری مناسب از منابع و انرژی اشاره کرد. امروزه به دلیل اینکه انسان ها تغییر و تحولاتی در محیط زندگی خود ایجاد کرده اند سبب بروز بحران هایی برای ادامه زندگی شده است. بنابراین باید روش های ساخت و ساز را تغییر و اصول معماری پایدار را مورد توجه اساسی قرار داد. در این مقاله به معرفی نمونه ساختمان های پایدار در جهان پرداخته و توضیح مختصری برای هر کدام از آن ها ارائه می دهیم. همراه ما باشید .

معماری پایدار یکی از تحولات بسیار مهم در حوزه معماری است که هدف آن طراحی بنا بر مبنای اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.

پایداری و توسعه پایدار به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی و بهینه سازی مصرف انرژی مورد توجه طراحان و معماران قرارگرفته است. این معماری در واقع واکنشی به بحران های پیش آمده در دنیای صنعتی و مدرن امروز به شمار می آید. در عصر حاضر ایجاد پایداری و توسعه آن با توجه به مشکلات عصر صنعت امری بسیار ضروری در معماری است و باید توجه ویژه بدان معطوف گردد.

 

معرفی 5 ساختمان سبز بر پایه معماری پایدار در جهان

 

مجتمع تجاری_ اداری تخت طاووس در ایران

 

پــروژه مجتمــع تجــاری اداری تخــت طــاووس در زمینــی بــه مسـاحت 630 مترمربع در تقاطع شـهری مهـم سـهروردی-مطهری قــرار گرفتــه اســت.

این ساختمان در 6 طبقه منفی (5 طبقه پارکینگ و 1 طبقـه غذاخـوری)، 3 طبقـه تجـاری بـه صـورت یکپارچــه و 6طبقــه اداری بــه همــراه روف گاردن (در مجمـوع 15 طبقـه) طراحـی گردیـده اسـت و از امکاناتـی چـون سـالن اجتماعات و جلسـات، طبقه ویــژه مدیریــت، تراس‌هــای فضــای اســتراحت کارمنــدان، بالابــر خــودرو در بخــش تجــاری، هوشمندســازی (BMS)، هواســاز جهــت تصفیــه هـوا، پلـه برقـی ورودی اداری، سـه آسانسـور نفربر، یــک آسانســور باربــر و… برخــوردار اســت.

 

شهر جنگلی سنگاپور در ؟

 

باغ خلیج، در قسمت مرکزی سنگاپور واقع شده است. این باغ شامل سه بخش منحصر به فرد آبی جنوبی، شرقی و مرکزی تشکیل شده است. مساحت این شهر جنگلی برابر با یک میلیون متر مربع است و در این باغ 80 درصد از گونه های گیاهی جهان وجود دارد.در مرکز یکی از ساختمان های مدرن این مجموعه یک فضای باز و وسیع وجود دارد که با شیشه محصور شده و در آن 220 هزار نوع پوشش گیاهی منحصر به فرد کاشته شده است. در بیرون این نمایشگاه 18 ساختمان بلند شبیه به درخت با ارتفاع 50 متر ساخته شده است.تصویری از پارک جنگلی سنگاپور را نشان می دهد.

این ساختمان ها در واقع باغ هایی هستند که می توانند آب باران را در خود نگه دارند و از آن برای مصارف مختلف استفاده کنند؛ همچنین در هر یک از ساختمان ها تعدادی پنل خورشیدی وجود دارد که نور خورشید را در روز ذخیره و در شب برای روشنایی مورد استفاده قرار می گیرد. این مجموعه با هدف جلوگیری از ایجاد جزیره گرمایی (Heat Island) ساخته شده است.

جزیره گرمایی پدیده ای است که اغلب در مناطق شهری اتفاق می افتد و دلیل آن جذب گرما و حرارت به وسیله خیابان ها، ماشین ها و آسفالت هاست. در تابستان این پدیده شدت می یابد که باعث می شود هزینه زیادی برای دستگاه های تهویه هوا صرف شود و به دنبال آن تقاضا برای انرژی افزایش یابد. ساخت چنین باغ هایی برای کنترل تاثیرات منفی و ایجاد محیطی بهتر و سالم تر برای زندگی شهروندان است.

 

وان سنترال پارک در سیدنی، استرالیا

 

شهر خلاقانه‌ای که خانه اپرای سیدنی را به ارمغان آورد، همچنین سبز فکر می‌کند و خالق وان سنترال پارک است. یک پارک در ادای احترام به این ساختمان به‌عنوان پوشش گیاهی ۲۵۰ گونه از گیاهان و گل‌های استرالیایی در امتداد وان سنترال پارک قرار دارد. آن‌ها بسیار چشم‌گیر هستند و ساختمان بر روی آن سایه می‌اندازد.

طُرّه آن (قطعه یا طاقی که فقط ازیک‌طرف به دیوار وصل است)، که دارای لوکس‌ترین پنت‌هاوس‌های برج بلندتر است، یک شگفتی طراحی است. وان سنترال پارک در مقایسه با یک ساختمان معمولی در اندازه خود، 25 درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند.

هتل پارک رویال در سنگاپور

 

مجموعه پارک رویال از محیط گرمسیری سنگاپور الهام می‌گیرد. طراحی ملهم از شالیزارها است و اسکای گاردن‌های (Skygarden) زیادی در طول نمای ساختمان تعبیه‌ شده‌اند. آن‌ها فضای سبز مجلل زیادی ازجمله درختان نخل را در فضاهای عمومی و بالکن‌های اتاق میهمان قرار داده‌اند. این‌ها همچنین یک اثر خنک‌کننده طبیعی دارند.

WOHA همچنین شکاف‌ها، آبشارها و آبگذرهایی را در این طرح گنجانده است. این ویژگی‌ها با استفاده از بارندگی‌های فراوان سنگاپور برای آبیاری همه آن گیاهان از طریق سیستم قطره‌ای، به‌صورت خود پایدار طراحی ‌شده‌اند.

بنای خورشید و ماه چین

 

«عمارت مجلل خورشید و ماه» (Sun-Moon Mansion) در چین یکی از بزرگترین بناها در سطح جهان است که می‌تواند از نور خورشید، انرژی تولید کند. این مجموعه توسط مهندس معروف چینی «مینگ هوانگ» (Ming Huang) طراحی و ساخته شده است. مینگ هوانگ یکی از اعضاء پارلمان چین است که در این کشور از او به نام پادشاه خورشید یاد می‌شود. شرکت وی نیز یکی از معتبرترین شرکت‌هایی است که در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی فعالیت می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهد که پیاده‌سازی تکنیک‌های ایزولاسیون در محوطه‌ای به مساحت ۷۵ هزار متر مربع سبب خواهد شد که این مجموعه‌ی عظیم بتواند ۳۰ درصد بیشتر از سطح استاندارد ملی در مصرف انرژی صرفه‌جویی نماید. کشور چین در حال حاضر تنها ۹ درصد از میزان انرژی لازم خود را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند. اما قرار است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳۹۹ ه.ش.) این رقم به ۱۵ درصد افزایش پیدا کند.

 

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

سایر نوشته های بلاگ