هشت نکته طلایی در طراحی داخلی !

اگر طراح دکوراسیون داخلی هستید رعایت کردن این نکات به شما کمک می‌کنند در پروژه‌های خود موفق‌تر و خلاقانه‌تر عمل کنید. اگر هم از علاقه‌مندان به این رشته هستید می‌توانید نکات اولیه دکوراسیون داخلی را هنگام انتخاب دکوراسیون منزل یا محل کار خود به کار ببندید.

طراحی دکوراسیون یکی از حرفه ها و کارهایی است که هم می‌تواند سرگرم‌کننده و جذاب باشد و هم خسته‌کننده و گیج‌کننده. دلیلش هم این است که شما، چه به‌عنوان طراح دکوراسیون چه به‌ عنوان یک شخص عادی، با هزاران گزینه برای انتخاب هر یک از اثاثیه و اقلام تزئینی روبرو هستید. تصمیم‌گیری در مورد همه چیز، از رنگ دیوارها گرفته تا مبلمان و اثاثیة منزل، بر عهدة شماست. از طرفی برای هر مورد چندین سبک و متریال مختلف پیش روی شما قرار دارد.

 

برای طراحی حرفه ای باید نکات زیرا در نظر داشته باشد

1.فضای اتاق و اثاثیه خود را لایه‌بندی کنید:

یکی از نکات اولیه دکوراسیون داخلی که طراحان حرفه‌ای رعایت آن را توصیه می‌کنند لایه‌بندی کردن فضای اتاق و دکوراسیون آن است. بزرگ‌ترین اثاثیة اتاق را که از خانه‌ای به خانة دیگر برده

می‌شود به‌عنوان لایه اصلی و پایه در نظر بگیرید. مبلمان و اثاثیة کوچک‌تر بایستی در لایة دوم قرار بگیرند. لایة سوم هم مربوط به منسوجات، اکسسوری‌ها و لوازم جانبی و اقلام دکوری است.

لایة اول معمولاً چیدمان غیرقابل‌تغییری دارد و در هر فضایی که قرار بگیرد به یک شکل مشخص چیده می‌شود. لایة دوم کمی انعطاف‌پذیرتر است و بعضی اقلام آن قابل جابه‌جایی هستند. اقلام لایة سوم و آخر را می‌توانید هروقت که بخواهید، چه هنگام تغییر منزل و محل کار و چه هنگام تغییر دکوراسیون، جابه‌جا کنید و به چیدمان جدیدی دست پیدا کنید.

2 . برای هر اتاق یک نقطة کانونی در نظر بگیرید:

یکی از مهم‌ترین نکات طراحی دکوراسیون داخلی که اکثر طراحان آن را توصیه می‌کنند درنظرگرفتن نقطة کانونی برای هر اتاق است. شما می‌توانید با استفاده از لوازم و اثاثیه یا اقلام دکوری جذاب یک فضای ساده را به فضایی چشمگیر تبدیل کنید. اما استفادة زیاد از این موارد در یک اتاق می‌تواند فضا را شلوغ و سنگین کند.

3. از چند منبع نور مختلف و لایه‌بندی‌شده استفاده کنید:

هیچ فضایی بدون نورپردازی کامل نیست. اکثر طراحان دکوراسیون معتقدند هر یک از اتاق‌ها بایستی حداقل به سه لامپ یا لوازم روشنایی مجهز باشد. با کارگذاری منبع‌های نور مختلف و لایه‌بندی نور می‌توانید فضاسازی بهتری ایجاد کنید. این کار باعث می‌شود ساکنین بتوانند بسته به موقعیت و حس و حال خود از نور مناسب در فضا برخوردار باشند.

اِیمی بِل، طراح دکوراسیون داخلی شرکت رِد چِر هوم اینتریورز (Red Chair Home Interiors) می‌گوید اتاق‌های نشیمن و اتاق‌خواب‌ها بهتر است حداقل علاوه بر منبع نور بالاسر از سه منبع روشنایی دیگر نیز برخوردار باشند. همچنین می‌توانید با استفاده از دیمر در چراغ‌ها نورپردازی منعطف‌تری داشته باشید.

4. از دکوراسیون مد روز فاصله بگیرید:

یکی از نکات طراحی دکوراسیون داخلی که اکثر طراحان به آن معتقدند این است که زیاد به دکوراسیون مد روز توجه نکنید. به چیزی بپردازید که مورد علاقة خودتان یا کارفرما باشد، نه آن چیزی که دیگران به آن علاقه دارند.

5. پیش از انتخاب رنگ‌بندی به موارد ضروری بپردازید:

بسیاری از افراد موقع طراحی دکوراسیون کارشان را از انتخاب رنگ‌بندی آغاز می‌کنند. اما ریچارد پتری، طراح دکوراسیون حرفه‌ای شرکت پرده و کرکره‌سازی تامس سندرسن (Thomas Sanderson)،

توصیه می‌کند این کار را تا مراحل بعدی به تأخیر بیندازید. توصیه او این است که قبل از نقل‌مکان به محل جدید در مورد رنگ‌بندی تصمیم نگیرید. بلکه ابتدا اثاثیه ضروری مانند قالیچه‌ها و مبلمان

را تهیه کنید و اجازه بدهید آنها رنگ‌بندی دکوراسیون منزل شما را مشخص کنند.

6. به دمای رنگ نورها توجه داشته باشید:

هنگام نصب لوازم روشنایی به تعداد و میزان روشنایی آنها توجه داشته باشید. در نظر گرفتن کیفیت و دمای رنگ نورها یکی از مهم‌ترین نکات طراحی دکوراسیون داخلی است که اکثر طراحان روی آن تأکید دارند. هدر مک کی اون، مؤسس شرکت لند اند اسکای دیزاینز، می‌گوید: دمای رنگ نورها مهم‌ترین چیزی است که با آن سروکار دارید. برای من کیفیت نوری که از یک منبع نور ساتع می‌شود بیشتر از طراحی و شکل خود منبع نور اهمیت دارد.

آلیس شیو ضمن موافقت با او می‌گوید: «نور کافی با دمای رنگ مناسب می‌تواند تفاوت بسیار زیادی ایجاد کند.» او نورهای تند، سرد و روشن‌تر (حدود 3000 کلوین) را برای آشپزخانه و نورهای ملایم و گرم‌تر (حدود 2700 کلوین) را برای اتاق پذیرایی که باید دنج‌تر باشد توصیه می‌کند.

7. روی ورودی بنا کار کنید:

اولین چیزی که افراد پس از ورود به بنا با آن مواجه می‌شوند قسمت ورودی است؛ بنابراین شما به‌عنوان یک طراح دکوراسیون داخلی باید تلاش کنید برای طراحی دکوراسیون ورودی بنا وقت کافی صرف کنید.

اگر کمی بیشتر در مورد طراحی دکوراسیون داخلی فکر کنید، می‌توانید دکوراسیونی طراحی کنید که ضمن کاربردی بودن زیبا هم باشد.» مثلا یک میز جذاب در این قسمت قرار بدهید و روی آن یک ظرف برای کلیدهایتان بگذارید. با نصب یک آینة زیبا در ورودی بنا هم می‌توانید پیش از خروج از منزل ظاهرتان را چک کنید و هم به ورودی جلوه بدهید.

پرداختن به طراحی بخش ورودی بنا یکی از نکات طراحی دکوراسیون داخلی است که بسیاری از طراحان از آن غافل می‌مانند. گاهی ما آن‌قدر سرگرم طراحی دکوراسیون آشپزخانه و اتاق پذیرایی می‌شویم که وقتی به ورودی می‌رسیم دیگر فرصت و انرژی کافی برایمان باقی نمانده است.

8. از وجود فضاهای سفید استقبال کنید:

هنگام طراحی دکوراسیون توجه داشته باشید که لازم نیست تمام قسمت‌های اتاق را با چیزی پر کنید. پم فاکنر، طراحی داخلی و مالک فاکنر هاوس اینتریور ریدیزاین (Faulkner House InteriorRedesign)،معتقد است که فضاهای منفی یا دیوارهای خالی برای استراحت دادن به چشم و ذهن لازم‌اند. با استقبال از فضاهای منفی می‌توانید از شلوغی فضا کم کنید و توجه بیشتری به اقلام دکوری مورد علاقة خود جلب کنید. استفاده از فضاهای خالی یکی از نکات طراحی دکوراسیون داخلی است که رعایت آن می‌تواند به ارتقای سبک حرفه‌ای شما کمک کند.

سپاس از اینکه همراه مان بودید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin

سایر نوشته های بلاگ

کروم بندی چیست؟

ساخت و ساز پروژه های مختلف، مراحل مختلفی دارد که کروم بندی دیوار، سقف

کروم بندی چیست؟

ساخت و ساز پروژه های مختلف، مراحل مختلفی دارد که کروم بندی دیوار، سقف