همه چیز در مورد تاسیسات برق ساختمان

تامین روشنایی ساختمان و محل زندگی با همین استفاده از تأسیسات برق ساختمان امکان پذیر می باشد. طراحی برق ساختمان دارای اصول ایمنی خاص خود می باشد که رعایت کلیه این اصول ضروری می باشد. سیستم تاسیسات برق ساختمان ، بیمارستان ها و محیط های صنعتی از مراحل و اجزای مختلفی تشکیل شده است. برای به دست آوردن درک جامع از این سیستم لازم است قسمت ها و فصل های مختلف آن به طور جداگانه بررسی شود. به طور کلی تاسیسات برقی به دو بخش ساختمانی و صنعتی تقسیم می شوند.

تاسیسات برقی ساختمان ، در مقایسه با بخش صنعتی، پیچیدگی خاصی ندارد. طراحی و اجرای این تاسیسات بسیار ساده تر از سیستم های صنعتی یا بیمارستانی است. مراحل اجرای تاسیسات برق ساختمان شامل موارد زیر می باشد:

  • طراحی نقشه
  • اتصال برق شهری به ورودی سازه
  • آغاز اجرای نقشه
  • طراحی تابلو برق بسته به نیزا سازه
  • نصب زیر ساخت
  • انتخاب سیم و کابل و عبور از زیر ساخت
  • نصب سیستم روشنای
  • نصب سیستم انتهایی جهت مصرف

مراحل راه اندازی تاسیسات برق ساختمان

ترتیب انجام تأسیسات برق ساختمان در مرحله اول را به 16 مرحله تقسیم می کنند. این مراحل بصورت موردی و با ابزارهای مورد نیاز در طراحی آن بصورت زیر آورده می شوند:

  1. تهیه نقشه: تهیه نقشه سیستم روشنایی کل ساختمان، سیستم صوتی و تصویری، آیفون، سوکت های برق، سیستم اطفاء حریق، برق اضطراری و موتورخانه
  2. اجرا کردن نقشه کشیده شده بر روی دیوارها
  3. تراز یا هم سطح کردن کلیدها و کشیدن خط تراز با شلینگ تراز یا تراز لیزی
  4. شیار زدن مسیر لوله ها
  5. کندن جای قوطی کلید
  6. کندن یا سوراخ کردن جای لامپ ها در سقف ساختمان
  7. نصب قوطی های کلید و پریز و …
  8. نصب لوله ها و ثابت کردن لوله های ورودی و خروجی از فیوز
  9. نصب لوله ها و ثابت کردن لوله های آنتن و تلفن
  10. اجرا و خم لوله های پریز ها و مکان های که لوله نیاز به خم شدن دارد به وسیله گرما، مشعل، فنر
  11. ساخت محافظی برای سینی های برق موجود بر روی داکت
  12. پوشاندن لوله های موجود در کف ساختمان
  13. نصب جعبه فیوز
  14. نصب جعبه آنتن، ماهواره، تلفن
  15. تامین ارتینگ ساختمان (راه اندازی چاه ارت)
  16. لوله گذاری فولادی آسانسور، موتورخانه و مکان های که در نقشه تعبیه شده اند

بعد از انجام مرحله اول و آماده سازی ساختمان به مرحله دوم تأسیسات برق ساختمان می رویم. در این مرحله بعد از کف سازی و سفید کردن دیوار ساختمان کارهای زیر انجام می گیرد.

  1. تمیزکاری لوله ها و قوطی ها
  2. سیم ریزی و کابل کشی
  3. کابل کشی سیستم های صوتی و اعلان حریق
  4. عایق کاری سرسیم ها
  5. اتصال برق داخل ساختمان به برق اصلی
  6. نصب تجهیزات کابلی نما

مرحله سوم که مرحله آخر تأسیسات برق ساختمان می باشد به نصب وسایلی که جعبه آن ها در مراحل قبل نصب شده پرداخته می شود که بطور کلی شامل: نصب کلید و پریزها، بستن ترمینال برق ، نصب دتکتور ها، نصب فیوز ها و محافظ جان ها نصب آیفون تصویری ، نصب آیفون، نصب چراغ های راه پله ، نصب چراغ نما، نصب تابلوی برق موتورخانه می باشد. درباره ترمینال برق چیست بخوانید.

نکات ایمنی برق کشی ساختمان

برای اینکه برق کشی صحیح و بدون عیب باشد باید تمام مراحل آن به درستی و بدون عیب انجام شود. از جمله عوامل مؤثر در نتیجه کار رعایت نکات ایمنی حین انجام کار است. برق کشی ساختمان از جمله مراحل اولیه محسوب می‌شود که قبل از گچ کاری و… باید به نحو صحیح و درست آن را انجام داد. برق کشی ساختمان و به طور کلی کار با برق از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. همه این مسائل به درستی نشان‌دهنده اهمیت این کار و اهمیت رعایت نکات ایمنی حین انجام آن است. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد نکات ایمنی برق کشی ساختمان می‌پردازیم. برای آگاهی بیشتر در این مورد و آموزش طراحی تأسیسات الکتریکی ساختمان تا پایان با ما همراه باشید.

قبل از شروع کار باید نقشه تأسیسات الکتریکی ساختمان را داشته باشید. داشتن نقشه اولیه به شما کمک می‌کند تا کار خود را با کیفیت و سرعت بیشتری انجام دهید. علاوه بر این برای شروع کار باید به این نکته نیز دقت داشته باشید که طراحی تأسیسات الکتریکی ساختمان باید به صورت تک خطی انجام شود. هدف از طراحی تأسیسات الکتریکی ساختمان به صورت تک خطی این است که بین سیم‌های استفاده شده برای برق کشی و تأسیسات الکتریکی تداخلی به وجود نیاید.

با رعایت این نکته و طراحی تک خطی خطر بروز اتصالاتی که ممکن است سبب حادثه شوند، به حداقل می‌رسد. سیم کشی ساختمان باید در یک خط مستقیم انجام شود. از طرفی دیگر لامپ‌ها یا به بیانی بهتر منابع روشنایی باید در قسمت وسط اتاق‌ها و سالن‌ها قرار بگیرند. اگر سالن یا اتاق فضای زیادی داشته باشد و بزرگ باشد ابتدا باید فضای بزرگ را به چند قسمت کوچک تقسیم کرده و سپس وسط هر کدام را پیدا کنید. سیم کشی مستقیم تعمیر تأسیسات الکتریکی و نگهداری تأسیسات الکتریکی را نیز آسان‌تر می‌کند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

سایر نوشته های بلاگ