رابیتس چیست و انواع آن کدام است ؟

احتمالا شما با تلفظ عامیانه بسیاری از واژه‌ها روبرو شده‌اید. گاهی برخی واژه‌ها در میان مردم به خودی خود یا برای سادگی تلفظ تغییر می‌کنند و گاهی این امر مردم را به اشتباه می‌اندازد. رابیتس یا راویز دقیقا یک مفهوم دارد و تنها تلفظ آنها باهم تفاوت دارد. شاید شما به دنبال فرق رابیتس با راویز باشید و متوجه این تفاوت تلفظ نباشید. برخی از افراد علاوه بر این دو، از واژه رابیس نیز استفاده می‌کنند.

در ادامه با همراه باشید تا با مفهوم دقیق این ابزار آشنا شوید.

رابیتس چیست؟

 

همانطور که می دانید فولاد گالوانیزه دارای مقاومت بالایی در شرایط مختلف است، به همین دلیل از گالوانیزه برای ساخت رابیتس استفاده می شود. از انواع ورق فلزی می‌توان به رابیتس اشاره کرد که حالت شبکه‌ای دارد. این ورق‌های مشبک فلزی از پرس ورق‌های گالوانیزه به دست می‌آیند. از نظر شکل ظاهری چشمه‌هایی که در این ورق‌ها ایجاد می‌شود متفاوت است. این چشمه‌ها می‌تواند دایره‌ای، لوزی، مربعی و یا متوازی الاضلاع باشند. رابیتس از جمله ورق‌های بسیار مقرون به صرفه در بازار بوده و به دلایل بسیار زیادی کاربرد آن‌ها رو به افزایش است.به صورت کلی برای ساخت هر نوع سازه از سقف گرفته تا دیوار یا مجمسه و …. از رابیتس می توان استفاده کرد.

انواع رابیتس (انواع راویز)

این محصول نیز مانند دیگر مصالح ساختمانی انواع مختلفی دارد و دسته بندی‌های مختلفی می‌توان برای آن‌ها در نظر گرفت. انواع راویز را می‌توان بر اساس ستون، چشمه و وزن دسته بندی کرد.

تولید این محصولات نیز در کشور توسط برخی از کارخانه‌ها انجام می‌شود و قیمت آن نیز به دلیل پرکاربرد بودن از اهمیت بالایی برخوردار است.

چشمه رابیتس

در قسمت معرفی راویز به این مورد اشاره کردیم که روزنه‌های بین ستون‌ها یکی از مشخصه‌های اصلی رابیتس‌ها می‌باشد. در ایران این محصولات به صورت دو یا سه روزنه‌ای تولید می‌شوند که اشکال مختلفی دارد. رایج‌ترین شکل در کشور ما متوازی الاضلاعی است که دو زاویه تند و دو زاویه باز دارد.

بدیهی است هر چه تعداد چشمه‌ها بیشتر باشد، ابعاد آن کوچکتر و میزان هدررفت انرژی کمتر خواهد بود. زاویه‌هایی که برای چشمه‌ها در نظر میگیرند در رابطه مستقیم با میزان جذب انرژی است و این زاویه‌ها با محاسبات تعیین می‌شوند.

ستون رابیتس

تعداد ستون‌های رابیتس‌ از جمله مشخصه‌های مهم آن است که در کاربرد آنها خود را نشان می دهد. تعداد ستون‌ها می‌تواند ۹، ۱۱ و ۱۳ باشد. رابیتس ۱۳ ستونه در ایران بسیار رایج است و در صنعت ساختمان سازی از این راویزها استفاده می‌شود. دلیل این امر کیفیت بالای محصولات است، با اینکه هزینه این نوع راویزها بیشتر است اما به کار بردن آنها بسیار موثر به نظر می رسد.

برخی از افراد از راویز ۹ ستونه به جای ۱۳ ستونه استفاده می‌کنند تا سرعت کار بالا رود، اما این کار برای کیفیت کار توصیه نمی‌شود. رابیتس‌های ۱۷ ستونه نیز در جای جای دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی در ساختمان سازی کشور ما چندان استقبالی از این محصول نشده است.

وزن رابیتس

همانطور که قبلا ذکر شد، در تولید راویز از ورق‌های فلزی مختلفی استفاده می‌شود و این ورق‌ها می‌توانند ضخامت‌های مختلفی داشته باشند. هر چه ضخامت ورق بیشتر باشد، وزن راویز نیز بیشتر می‌شود. این محصول را می‌توان از نظر وزن به ۴ دسته سبک، نیمه سنگین، سنگین و فوق سنگین تقسیم بندی کرد.

معماران برای راویزکاری از محصولات مشخصی استفاده می‌کنند و خودشان تعیین می‌کنند که در هر جایی از چه راویزی باید استفاده کرد. لازم به ذکر است وزن راویزها معین نمی‌شود و باید با باسکول اندازه‌گیری کنید تا قیمت نهایی محاسبه گردد.

نتیجه گیری از کاربردهای رابیتس

رابیتس‌ها با توجه به مکان و کاربرد مورداستفاده، دارای جنس‌های مختص به خود هستند. برای مثال نمی‌توان از رابیتس بسیار نازک برای تقویت آجر استفاده کرد. برای تقویت آجر نیاز به رابیتس با وزن و مقاومت زیاد است. به صورت خلاصه رابیتس برای اهداف متفاوتی مورداستفاده قرار می‌گیرد. ضخامت رابیتس‌ها معمولاً از 0.25 تا 0.5 میلی‌متر است.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

سایر نوشته های بلاگ