مراحل و دریافت پایان کار ساختمان در سال 1403 !

مهم ترین و آخرین مرحله در فرایند ساختمان سازی، کسب مجوز پایان کار از شهرداری همان منطقه است.

در واقع هرگونه ملک ساخته شده در محدوده شهری، باید دارای گواهی پایان کار باشد. این گواهی تایید می کند که ساختمان ساخته شده از سوی سازمان نظام مهندسی و شهرداری، با مقررات فنی مطابقت داشته و هیچگونه مشکلی برای سکونت ندارد. همانطور که دریافت پروانه ساخت در ابتدای عملیات ساختمان سازی اهمیت ویژه ای دارد و بدون این گواهینامه نمی توان عملیات عمرانی را شروع کرد، دریافت پایان کار ساختمان نیز بسیار مهم است. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت مراحل دریافت یک پایان کار چیست . همراه ما باشید .

 

به زبان ساده، گواهی پایان کار سندی است که توسط شهرداری به مالک آپارتمان اعطا می شود و نشان می دهد که آپارتمان تمام مراحل ساخت و ساز را مطابق با ضوابط و مقررات ملی ساختمان طی کرده و از نظر ایمنی و استحکام هیچ مشکلی ندارد. یا به بیان دیگر پایان کار ساختمان، گواهی یا مدرکی است که توسط شهرداری به مالک یا سازنده ملک، پس از تکمیل مراحل ساخت و ساز و تأیید نهایی آن، اعطا می شود. این گواهی نشان می دهد که ساختمان مطابق با ضوابط و مقررات ملی ساختمان و همچنین پروانه ساختمانی احداث شده و تمام مراحل قانونی و فنی مربوط به آن را طی کرده .

 

چرا گواهی پایان کار مهم است؟

دلایل زیادی برای اهمیت گواهی پایان کار وجود دارد، از جمله:

  • معاملات ملکی: بدون گواهی پایان کار، امکان انجام معاملاتی مانند فروش، اجاره یا رهن آپارتمان وجود نخواهد داشت.
  • سکونت امن: سکونت در آپارتمانی که گواهی پایان کار ندارد، می تواند خطرات زیادی برای سلامتی و جان شما به همراه داشته باشد.
  • احساس آرامش: داشتن گواهی پایان کار به شما این اطمینان را می دهد که آپارتمان شما مطابق با استانداردهای لازم ساخته شده و خیالتان از بابت امنیت و سلامت آن راحت خواهد بود.
  • به خاطر داشته باشید که عدم اخذ گواهی پایان کار می‌ تواند مشکلات متعددی از جمله عدم امکان انجام معاملات، عدم صدور سند مالکیت و اعمال جریمه را به دنبال داشته باشد.
  • برای دریافت سند مالکیت شش دانگ از اداره ثبت اسناد و املاک، ارائه گواهی پایان کار الزامی است.
  • ارائه خدمات شهری مانند آب، برق و گاز به طور کامل به واحدهای مسکونی که پایان کار دارند، ارائه می شود.
  • در واحدهای مسکونی بدون پایان کار، سکونت از نظر قانونی مجاز نبوده و در صورت بروز مشکل، ساکنین با چالش های حقوقی مواجه خواهند شد.
  • وجود گواهی پایان کار برای ملک، ارزش آن را در بازار مسکن افزایش می دهد. همچنین در برآورد هزینه ساخت آپارتمان تاثیر گذار است.

مهلت اخذ گواهی پایان کار چقدر است؟

طبق ماده 5 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 1374، مهلت اخذ گواهی پایان کار برای ساختمان ها دو سال از تاریخ صدور پروانه ساختمانی است. پس مالک یا سازنده موظف است ظرف مدت دو سال از تاریخ صدور پروانه ساختمانی، مراحل ساخت و ساز را به اتمام رسانده و برای اخذ گواهی پایان کار اقدام نماید. در صورت عدم اخذ گواهی پایان کار در مهلت مقرر، مشمول جریمه خواهد شد.

جریمه دیرکرد در اخذ گواهی پایان کار، معادل 5% ارزش روز اعیانی مازاد بر 500 میلیون تومان برای هر ماه تأخیر است. همچنین به ازای هر ماه تأخیر، 10% به عوارض صدور گواهی پایان کار اضافه خواهد شد.

و در نهایت این نکته را به خاطر بسپارید که مهلت دو ساله برای اخذ گواهی پایان کار، حداکثر تا پایان عمر مفید بنا قابل تمدید است. در برخی موارد خاص، مانند وقوع بلایای طبیعی یا حوادث غیرمترقبه، با ارائه مدارک و مستندات معتبر، امکان تمدید مهلت اخذ گواهی پایان کار وجود دارد.

گرفتن پایان کار ساختمان چقدر طول می کشد؟

در حالت عادی فرآیند صدور گواهی پایان کار برای یک ساختمان نوساز، بین 6 تا 8 ماه طول می‌کشد. اما در مورد ساختمان‌ های قدیمی و کلنگی این مدت زمان می‌ تواند به 1 تا 2 سال نیز افزایش یابد.

مدت زمان گرفتن پایان کار ساختمان در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال هر چه ساختمان پیچیده‌ تر ودارای متراژ بیشتری باشد، بررسی مدارک و بازدیدهای کارشناسی زمان بیشتری می‌ برد و در نتیجه صدور پایان کار نیز به طول می‌ انجامد. همچنین سرعت عمل و نظم در انجام امور اداری در شهرداری‌ های مختلف می‌ تواند در مدت زمان صدور پایان کار تاثیرگذار باشد.

 

هزینه دریافت گواهی پایان کار ساختمان چقدر است ؟

 

هزینه دریافت این گواهی به عوامل مختلفی مانند متراژ ساختمان، نوع کاربری و کاربرد، منطقه، استان و… بستگی دارد. البته این هزینه ها برای خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان با حداکثر 70% تخفیف انجام می شود، البته درصد تخفیف آنها به درصد جانبازی و مدت زمان اسارت در جبهه بستگی دارد.

توصیه می کنیم برای تسریع در فرآیند صدور گواهی پایان کار، از خدمات مهندسین ناظر و مشاوران املاک مجاز استفاده کنید؛ همواره پیگیر پرونده خود در شهرداری باشید و در صورت نیاز به ارائه مدارک یا رفع نواقص، در اسرع وقت اقدام کنید.

مدارک لازم برای پایان کار ساختمان

قبل از هر اقدامی بهتر است مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده را آماده کنید، تا زمان زیادی را برای این کار از دست ندهید. این مدارک عبارتند از:

اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک ساختمان (یا اصل و کپی شناسنامه ورثه)
اصل و کپی سند ملک
اصل و کپی پروانه ساخت پروژه
نقشه معماری با مهر شهرداری و CD اطلاعات
کارت سبز
تاییدیه های نصب آسانسور
اصل و کپی از رسید پرداخت قبوض آب، برق، گاز و تلفن
اصل و کپی رسید پرداخت عوارض نوسازی سالیانه
فرم ثبت شماره و تاریخ در دبیرخانه

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

سایر نوشته های بلاگ

کروم بندی چیست؟

ساخت و ساز پروژه های مختلف، مراحل مختلفی دارد که کروم بندی دیوار، سقف

کروم بندی چیست؟

ساخت و ساز پروژه های مختلف، مراحل مختلفی دارد که کروم بندی دیوار، سقف