چگونه جواز ساخت بگیریم؟

یکی از الزامات اصلی ساخت هر سازه ساختمانی در بخش های مختلف شهری و روستایی دریافت جواز ساخت می‌باشد، در واقع مالک به کمک این جواز می‌تواند اقدام به ساخت سازه در موقعیت مکانی مربوط بکند. در حال حاضر مجوز ساخت برای تمامی سازه های ساختمانی صادر می‌شود. اما برای اینکه بدانید پروانه یا جواز ساخت چیست و برای دریافت باید چه مراحلی را پشت سر بگذارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 پروانه ساخت چیست و شامل چه اطلاعاتی می شود؟

 

پروانه ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان یا جواز ساخت، دفترچه‌ای است که شهرداری‌ها یا سایر مراجع صدور پروانه مانند همیاری شهرداری، دهیاری و یا مراکز خدمات الکترونیک شهر، صادر کرده و در اختیار مالک قرار می‌دهد. البته امروزه به جای پروانه ساخت، دفترچه شناسنامه ساختمان به متقاضی داده می‌شود که شامل پروانه ساخت، نداشتن خلافی و پایان کار است.که بر اساس سازه و موقعیت مکانی آن در نظر گرفته می‌شود.

پروانه یا جواز ساخت در واقع یک مجوز قانونی است که به مالک یا پیمانکار داده می شود برای ساخت و ساز یا بازسازی طبق چهارچوبی مشخص؛ شما به کمک این مجوز می‌توانید به صورت قانونی سازه ساختمانی خود را بسازید. شما باید بدانید انجام هرگونه عملیات ساخت و ساز بدون صدور پروانه ساختمان غیرقانونی بوده و توسط مراجع نظارت بر ساختمان متوقف خواهد شد. این استاندارها برای اطمینان از ایمنی صاحبان فعلی یا بعدی ساختمان در نظر گرفته‌شده است.

پروانه ساختمان شامل اطلاعاتی از قبیل مساحت زیربنا، تعداد طبقات، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات مالک حقیقی یا حقوقی، شماره پلاک ثبتی ملک، نام مهندسین ناظر، تاریخ صدور پروانه و کروکی زمین خواهد بود. برای گرفتن جواز ساختمان مالک موظف است اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر و برگه تسویه حساب عوارض شهرداری سال جاری و سال های قبل را به شهرداری ارائه کرده و درخواست خود را ثبت کند.
بعد از تشکیل پرونده سایر مراحل صدور پروانه ساختمان نظیر دستور صدور بازدید، بررسی گزارش مأمور فنی و کاربری ملک، دستور و طراحی نقشه، پرداخت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری تهیه مدارک پیش نویس باید به ترتیب انجام شود. درنهایت هرکدام از مراحل به تأیید رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و همچنین شهردار رسیده و پروانه ساختمان چاپ می شود.

 

صفر تا صد مراحل گرفتن جواز ساخت

 

جالب است بدانید تمام مراحل گرفتن جواز ساخت باید توسط مالک انجام شود شما برای گرفتن مجوز ساخت باید مراحل مختلفی را یکی پس از دیگری طی کنید، تا در نهایت تاییدیه لازم را از نهادهای مربوط دریافت کنید.

  • اولین گام جهت دریافت پروانه ساخت تشکیل پرونده می‌باشد، پرونده شما باید در شهرداری حتما جهت دریافت جواز ساخت تشکیل شود،
  • سپس دستور صدور بازدید از محل صادر می‌شود و کارشناسان شهرداری جهت بازدید به محل مراجعه می‌کنند، تا اطلاعات مربوط را تطبیق دهند.
  • در گام بعدی گزارش کارشناسان فنی نتیجه نهایی را اعلام می‌کنند و سپس شما باید کاربری ملک را به عنوان مالک تعیین کرده، شهرداری بر اساس بافت منطقه کاربری ملک را بررسی می‌کند، تا هیچ گونه مشکلی در آینده به وجود نیاید.
  • در ادامه دستور نقشه سازه صادر می‌شود، شما باید حتما یک نقشه کلی و جامع از سازه خود داشته باشید و آن را در اختیار شهرداری قرار دهید، شهرداری طول، عرض و ارتفاع سازه را از بخش های مختلف بررسی می‌کند.
  • سپس طراحی نقشه نهایی صورت می‌گیرد، تا با تمامی قوانین حاکم همخوانی داشته باشد، در گام بعدی شما باید نسبت به پرداخت عوارض مربوط در سال جاری اقدام کنید، این عوارض معمولا به حساب شهرداری واریز می‌شود و فیش آن در پرونده قرار داده می‌شود.
  • سپس تمامی مدارک پیش نویس باید تعیین شوند، در این مرحله مهندس ناظر تعیین شده و فرم مربوط نیز حتما باید پر شود، برای دریافت و ثبت این مراحل باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید.

 

اطلاعات مورد نیاز برای دریافت جواز ساخت

 

در پروانه ساختمان که به منزله بانک اطلاعاتی آن محسوب می‌شود، اطلاعات متعددی ارائه شده است. مهمترین این اطلاعات عبارتند از:

  1. مشخصات مالک
  2. مساحت زیربنا
  3. محل ساخت
  4. آدرس دقیق و کروکی
  5. نوع کاربری
  6. تعداد طبقات
  7. میزان تراکم
  8. نوع اسکلت ساختمان
  9. مشخصات متقاضی صدور پروانه
  10. مشخصات طراح
  11. مجری و مهندس ناظر ساختمان
  12. شماره پلاک ثبتی زمین
  13. تاریخ صدور پروانه ساخت
  14. مدت اعتبار پروانه (قابل تمدید در صورت لزوم)
  15. و اصلاحات ایجاد شده در پروانه.

در مجموع تمامی مدارک دریافتی در دفاتر پیشخوان دولت به ثبت رسمی می‌رسند و در نهایت پروانه شما چاپ می‌شود، شما به کمک این پروانه می‌توانید فعالیت های ساختمانی خود را آغاز کنید.

 

مدت زمان اعتبار پروانه در مراحل اخذ جواز ساخت

 

  • پس از دریافت جواز ملک باید به این مسئله توجه کنید که پروانه بنا تا ۲ سال پس از تاریخ صدورش معتبر است.
  • مدت‌زمان مورد نیاز برای ساخت همه پروژه‌های ساختمانی طبق متراژ آن‌ها اعلام ‌شده است و در صورتی مالک نتواند در این مدت زمان ساخت و ساز را تمام کند، ابتدا به او اخطار داده می‌شود و پس از آن مشمول عوارض تعویق می‌شود.
  • مهلت هر مرحله از پروژه ساخت و ساز برحسب متراژ و تعداد طبقات بنا در جدول مخصوص آن تعیین می‌‌شود. در حالت کلی برای ساخت بنا یک معیار کلی ۴ ساله در نظر گرفته‌اند.
  • شهرداری فرصت کافی برای تمدید مجوز درنظر می‌گیرد، از این رو بعد از پایان یافتن این مدت زمان مشخص دیگر امکان تمدید پروانه بنا وجود ندارد.
  • در صورتی که مدت زمان تعیین شده برای ساخت بنا تمام شود و ملک همچنان نیمه کاره باشد، مالک ملزم به دریافت یک مجوز نو و پرداخت ۲۰ درصد از محاسبات مربوط به پروانه به نرخ روز می‌شود که در این حالت شهرداری پروانه قبلی را طی یک دوره سه‌ساله تمدید می‌کند.
  • در صورتی که نقشه معماری اولیه بنا در حین ساخت تغییر یابد، باید یک پرونده در دفاتر خدمات الکترونیک شهری تشکیل دهید و مراحلی شبیه به صدور پروانه اولیه طی پشت سر بگذارید تا پروانه جدیدی صادر شود.
  • اگر در حین اجرای پروژه یک بنا مازاد بر متراژ مشخص شده در پروانه مشاهده گردد، مالک ساختمان باید مراحل گواهی عدم خلاف را پشت سر بگذارد و در صورتی که از مقادیر مجاز شهرداری تجاوز نکرده باشد، باید بابت اضافه متراژ، عوارض بپردازد تا گواهی عدم تخلف ساختمان برای بنا صادر شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کسب جواز میتوانید با ما در ارتباط باشید .

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

سایر نوشته های بلاگ

کروم بندی چیست؟

ساخت و ساز پروژه های مختلف، مراحل مختلفی دارد که کروم بندی دیوار، سقف

کروم بندی چیست؟

ساخت و ساز پروژه های مختلف، مراحل مختلفی دارد که کروم بندی دیوار، سقف